9 Nisan 2013 Salı

phuket 16-20 şubat 13

artık puketteyiz,
puket hem çok güel hem çok turistik biryer,
öncelikle baya bir büyük, egzotik değişik ammma velakin pek el değmemişliği kalmamış,
fotoğraflarda kimse yok gibi düşününce biraz hayal kırıklığı yaratabilir kısacası ama onun dışında tayland insanıyle birlikte muhteşem biryer...




adrenalin sevgimim gazıyla pukette böyle bir iş bulabilirmiyim acep.
alttaki rus amcam parayla, az adrenalin alıyor,
puketli pilot çocuk ise hiç bi güvenliği olmadan bu işi yapıyor, üstüne para kazanıyor

pukette bu gösteriye muhakkak gidilir, içerde video ve fotoğraf cekmek yasak oldugu için bu kadarcık görsel var elimde, bi dakka sitesi vardır muhakkak , evet ekledimde. tayland tarihi hakkında. kültürel müthiş bir şov. sizi otelden alıp otele bırakıorlar, içinde akşam yemeğide oluyor, bu arada nerdeyse bir saat sürüyor otelden bu gösteriye gitmek.



ertesi gün james bond island turu vardı, işte daha cok bu konuda demiştim zaten biraz hayalkırıklıgı olabilir die. tamam öüthiş harika ama biraz fazla turist var etrafta.




ada turunun içinde sanırım 2 defaydı, botla aşağıdaki gibi tünellerden gecerek, maymun adasına geliosunuz. bu kısım hakkaten pek güzel.

tek başına titanic moduda fena değil


koca taylandda, bi sefer olsun sahte çiçek görmedim ve nasıl hosuma gitmişti. otelde, cafede, tuvaletlerde, alısveris merkezlerinde heryerde burda kodoman abilerin sevgililerine aldıkları çiçeklerden var. ve ben sahte çiçek düşmanı biri oldugum için koca ülkede sadece burda işte buldum sahte çiçek :)



işte taylanda insanı yaw, ne denirki

bi klasik foto koymadan ada turunuda sonlandırmayım


ertesi gün yani james bond turundan bir gün sonra eşşşşşşek gibi yoruldugum için baya geç yattım.
sonra scooter kiraladım, başta biraz ürksemde ulen şimdi sigortamız yok bişiyimiz yok kafa göz yararsak nasıl döneriz vatana die düşünürken motoru ilk çalıştırmamla birlikte hepsi uçtu gitti.
tabi her zamanki gibi ekşınsız olurmu motor, benzin almak çin tam benzinliğe girerken biraz hızlı girdim ve dann, neyseki ne bana nede motora bişi oldu. tek mesela benzinlikten ayrılırken, pompacı ablanın motoru bana vermemesi oldu. slow sloww die bagırıp duruyor garibim bana, baktı benim slowlıcagım yok aldı motoru benzini doldurduktan sonra, benzinligin cıkısına kadar elinde götürdü orda verdi, hah burda ne halin varsa gör dedi garibim.
neyse ben biraz slow slow gittim,
büyük budaya sonradan tabi yine slowluk kalmadı. cıktım yukarı bi baktım bu cocuk bu halde ohaaa dedim can, bak sana ders bu (daha oncede motorla salakca bi kazam oldugu için o anı filan hatırladım) sende böyle olabilirsin. bu arada bu grup almanyada yasayan bir türk grubu ! yani işin içinde biz varız yine, arkadas grubu 8 kişi filandı 3 nün kazası olmus zaten. sonra noldu birdaha kaza yaptılarmı bunu bilmiyorum ama beni  yeterince korkuttu bu görüntü, adam oldum motor kullanma konusunda, zaten bir günlük kiralamıştım motoru, kafamı gözümü yarmadan ertesi gün teslim edebildim motoru :)




işallah şu bayrağın altında şu görüntü bir gün son bulur, japon insanınıda çok sevdim ama bütün gördüğüm yabancı halklar arasında tayland insanında çok ilginç bişi var. saflık mı desem, mutluluk mu , anlayamadığım birşey var, ve bu alttaki görüntüyü bu dünyada en son hakeden halk bence.


puketteki son gün otelde dinlenmece